Organisatie

Vereniging
De Ark valt sinds 1 augustus 2005 onder de Vereniging ‘Protestants Christelijk Primair Onderwijs’ in de Krimpenerwaard, afgekort ‘PCPO Krimpenerwaard’. Deze vereniging is ontstaan door een fusie van zes protestants-christelijke schoolverenigingen uit Bergambacht, Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan de IJssel en Schoonhoven. Onder de vereniging vallen in totaal 8 scholen. 
Zie pagina PCPO Krimpenerwaard voor meer informatie.

Schoolorganisatie
De schoolleiding bestaat uit twee personen, dhr. Adriaan Hanse en dhr. Vincent Geense. Zij vormen samen het managementteam. Samen met de Intern Begeleider die informeel lid is van het MT, sturen ze de school aan op verschillende vlakken en portefeuilles. Zie pagina 'Managementteam' voor meer informatie.

In totaal zijn er 17 leerkrachten bij de 11 groepen betrokken. Barbara Meerkerk (onderbouw) en Rosemarie Terlouw (bovenbouw) fungeren in hun rol als bouwcoordinator als aanspreekpunt voor de verschillende bouwen. Ze stellen zich verder op de groepspagina's voor. 

Naast het onderwijsgevend personeel zijn er ook drie mensen als onderwijsondersteunend personeel werkzaam. Sylvia Koudstaal als algemeen medewerker, Joke Brouwer als leerkrachtondersteuner en Arnold de Winter als ICT- coordinator. Zie pagina 'Ondersteuning' voor meer informatie.