Nieuwsberichten groep 8B

Energie

Vandaag hebben we een les gehad over natuurlijke energiebronnen. Welke bronnen zijn er? Wat kan ik er mee? Waarom is het belangrijk om deze energiebronnen te gebruiken?Met behulp van verschillende leskisten hebben we gekeken hoe we de natuurlijke energiebronnen kunnen gebruiken. We hebben ontdekt dat we ons huis ermee kunnen verwarmen en kunnen voorzien van electriciteit. Met de proefjes hebben we ontdekt dat aardwarmte, zonne- en windenergie belangrijke bronnen zijn om duurzaam te leven.
gepubliceerd op 15-okt-2018

Kinderboekenweek

Omdat Dierendag in de Kinderboekenweek valt, en het thema van de Kinderboekenweek Vriendschap is, hebben we onze beste vrienden meegenomen: KNUFFELS. We hebben een mooi stuk voorgelezen voor hen. Op deze manier besteedden we aandacht aan intonatie tijdens het voorlezen.
gepubliceerd op 04-okt-2018

Spaghettibouwsels

De eerste week van het schooljaar hebben we veel aandacht geschonken aan samenwerken. Verschillende activiteiten zijn aangeboden waar kinderen zich hebben ingezet om zo goed mogelijk te werken met anderen. Overleggen, luisteren, opdrachten samen uitvoeren en elkaar aanspreken zijn zo enkele vaardigheden die kinderen hebben ingeoefend.Bij deze foto's hoorde ook een opdracht: Bouw een zo'n stevig en hoog mogelijke toren.
gepubliceerd op 30-aug-2018

18-9-2018 07:02